Ο Εθνικός Κήπος σε συνεργασία με το Athens Culture Net Του Δήμου Αθηναίων γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ιστορικών Κήπων!

Η 26η Απριλίου 2023, είναι αφιερωμένη στους Ιστορικούς Κήπους σε όλη Ευρώπη. Ο εορτασμός αυτός αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουμε τους χώρους αυτούς καλύτερα, να ευαισθητοποιηθούμε και να τονίσουμε την ιστορική και περιβαλλοντική τους αξία και το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στον αστικό ιστό.

O δήμος Αθηναίων με ξεναγούς τρεις δημοφιλείς και καταξιωμένες πρωταγωνίστριες, του θεάτρου, του σινεμά και της τηλεόρασης, την Ελένη Κοκκίδου, την Καρυοφυλιά Καραμπέτη και τη Γιώτα Φέστα μας οδηγεί σε έναν Περίπατο Μαθητείας, που αναδεικνύει την ιστορία, την μνήμη, την πόλη και τους ανθρώπους της.

Μέσω τριών ξεχωριστών podcast, περπατούμε μαζί τους ανάμεσα από τις προτομές των ποιητών, Διονύση Σολωμού, Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, Ζαν Μορεάς, αλλά και του κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια ή του Ελβετού τραπεζίτη Εϋνάρδου, διασχίζοντας τα κηποτεχνικά επιτεύγματα του Φρανσουά Λουί Μπαρώ, και μαθαίνουμε για τη φροντίδα και την αγάπη της απαγηρόρητης βασίλισσας Αμαλίας.

Μάθετε περισσότερα και ακούστε τα podcast